Rybę sprawić, natrzeć solą i pieprzem cytrynowym zewnątrz i wewnątrz. Odstawić na 2 godziny. Posmarować oliwą i włożyć do środka łyżeczkę masła i gałązkę rozmarynu. Cukier rozpuścić na karmel, włożyć plasterki cytryny, obsmażyć z obu stron. Rybę ułożyć na folii, obłożyć plasterkami cytryny w karmelu. Folię szczelnie zawinąć i piec w średnio gorącym piekarniku 20 minut.
Bardzo smaczna potrawa, w smaku przypo-minająca strogonowa. Można ją podawać na obiad, ale dobrze smakuje też na zimno. Przepis nadesłał p. Szymon z Kłodzka
Maj i czerwiec to miesiąc personalnych zmian wśród duchownych. Przedstawiamy bieżące zmiany księży proboszczów i wikariuszy w poszczególnych diecezjach.
Starajmy się, uczynić z naszej różnorodności laboratorium jedności i wspólnoty, braterstwa i pojednania, aby każdy w Kościele, z własną historią osobistą, nauczył się podążać razem z innymi - powiedział Papież w homilii podczas Mszy św. w Bazylice Watykańskiej. Ojciec Święty wskazał, że cała wspólnota Kościoła, życie duszpasterskie, dialog ekumeniczny i relacje przyjaźni, które Kościół pragnie utrzymywać ze światem potrzebują relacji braterstwa na wzór Apostołów Piotra i Pawła.